Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Psiko-Sosyal Servis

    Kurumumuzda 2 Psikolog ve Psiko-Sosyal Servisten sorumlu 2 İnfaz ve Koruma Memuru görev almaktadır.

           Psiko-Sosyal Servis Birimine talepleri halinde gerek hükümlü ve tutuklular ile gerek kurum personeli ile ayrı ayrı bireysel görüşmeler yapılmaktadır.

            Psiko-Sosyal Yardım Servisinin temel amacı; hükümlü ve tutukluların, bireysel özelliklerinin yanı sıra sosyo-ekonomik ve psiko-sosyal özelliklerini göz önünde bulundurularak ceza evinde kaldıkları süreç içerisinde rehabilite edilerek tahliye sonrasında hayata olumlu yönde katılımını arttırmak ve topluma kazandırılmalarına yardımcı olmaktır.

     

    TANIMA FAALİYETLERİ:

            Kuruma ilk kabulünden itibaren hükümlü ve tutukluları daha iyi tanımak ve onlara yardımcı olabilmek adına üç aşamalı ARDEF formları doldurulur ve ihtiyaç halinde Bireysel Müdahale Programları uygulanır.

     

    TANITMA FAALİYETLERİ:

           Kuruma yeni gelen hükümlü ve tutuklulara, ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutukluların sorumlulukları, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Cezaların infazına dair Genelgeler, cezaevi içerisinde uyulması gereken kuralar Ceza İnfaz Kurumumuzdaki Psiko-sosyal serviste görevli Psikososyal servis memurları tarafından hatırlatılıp kurumdaki hakları, katılabileceği faaliyetler konusunda kendilerine açıklama yapılmaktadır.

     

     KOORDİNASYON-KONSÜLTASYON FAALİYETLERİ:

            Kurum içerisinde hükümlü ve tutukluların birbirleriyle, eğitici personel ve idare personeli arasında iş birliği ve dayanışmanın geliştirilmesi açısından çalışmalarda bulunulmaktadır.

            Aileleri ile sorunları olan veya düzenli ilişki ve iletişimleri olmayan hükümlü ve tutukluların aileleriyle imkânlar doğrultusunda iletişim kurulup randevu verilip gerektiğinde yüz yüze de görüşülerek iyileştirici bir rol almaya çalışılmaktadır.

            Maddi yönden sıkıntıda olan hükümlü ve tutuklulara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından, gönüllü kuruluş ve vakıflardan destek amacıyla yardım sağlanması faaliyetleri yapılmaktadır.

            Kurum personeline Tutuklu Psikolojik Profili, İş Stresi ile Baş Etme, ihtiyaç ve talep doğrultusunda da ruhsal sıkıntılarıyla ilgili bireysel görüşmelerle yardım hizmeti verilmektedir.

     

    BİREYSEL GÖRÜŞME:

            Kurumda bulunan hükümlü ve tutuklular ile yapılan bireysel görüşmelerde, sorun alanlarının tespiti, var olan problemlerini objektif olarak tanımlama ve çözebilme yetisini kazandırma, kişisel sınırlar ve toplu yaşama uyum sağlayabilme, zaman ve stres yönetimi, suç ve adalet algısı konuları başta olmak üzere birçok farklı konuda danışmanlık hizmeti verilmektedir.

     

    GRUP ÇALIŞMALARI-SEMİNERLER

             Bakanlık tarafından önerilen ( SAMBA, Öfke Kontrol Programı, Salıverilme Öncesi vb ) grup çalışmaları ve psiko-sosyal konulu seminerler uzman personeller tarafından düzenlenmektedir.

     

     İSTENİLEN RAPORLAR

           Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından istenilen raporlar 3 ayda bir, yılda 4 dönem olarak gönderilmektedir. Dönem dönem istenilen istatistiki veriler bakanlığa sunulmaktadır.

           Tutukluların yargılandığı mahkemeler tarafından istenilen Sosyal İnceleme Raporu, Sosyo-Ekonomik Araştırma Formu düzenlenerek ilgili makama sunulmaktadır.

    Adres

    MALAKLAR MAHALLESİ GÜZELLER CADDESİ MERKEZ SOKAK NO:100 ANAMUR / MERSİN

    Telefon

    0324 814 84 39 - 0507 456 08 88

    Faks 0324 816 55 07

    E-Posta

    anamur.ttcikisaretadalet.gov.tr